argint_coloidal_bios_mineral_plant

Care este cel mai bun? Argint coloidal, argint ionic, argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

În ultima vreme primim foarte des întrebarea: Care este cel mai bun argint coloidal? Cel ionic, cel coloidal simplu sau argintul coloidal fotonic? De aceea, am vrut să clarificăm ce înseamnă fiecare dintre aceste tipuri de argint și care sunt diferențele dintre ele.

Este foarte simplu: toate produsele electrocoloidale sunt simultan și coloidale și ionice, în diferite proporții, în funcție de procesul tehnologic. Desigur, pentru utilizatorul obișnuit, este mai dificil de realizat un test relevant, precis, dar, chiar și așa, se pot face teste simple care să arate dacă în dispersia respectivă sunt ioni, particule sau o combinație a acestora.

Vom face câteva precizări, care vă vor ajuta într-o anumită măsură să discerneți între diferitele sortimente de argint coloidal, ionic sau între combinațiile acestora.

1. Argintul coloidal pur 

argint coloidal

Argintul coloidal pur este o dispersie de particule de argint, nanoparticule în general, în apă pură. Datorită unor procese fizice complexe, acesta are culoare galbenă intensă, chiar brun la concentrații reduse. Atunci când este stocat într-un flacon de volum mare, va apărea vederii chiar foarte închis la culoare, practic negru.

Aceasta culoare se datorează unui fenomen complex, numit rezonanță plasmonică de suprafață.

Una dintre proprietățile marcante ale acestui tip de argint coloidal este acela că trece nemodificat prin stomac, dacă este utilizat pentru uz intern.

Pentru uz extern, activitatea sa este ceva mai redusă decât a celui ionic, dar nu semnificativ, deoarece în mediile biologice reale, el este oxidat rapid, mai ales dacă nu este puternic stabilizat. 

Un alt avantaj este acela că acțiunea lui este mai blândă, graduală, față de cea a argintului ionic.

2. Argintul ionic pur

Argintul ionic pur este o soluție incoloră de ioni de agint, sub diverse forme posibile: hidrat, citrat, lactat, acetat, nitrat de argint.

Puteți observa mai jos aparența celor două, pentru o comparație simplă: cel incolor este soluția de argint ionic.

În vasul din dreapta, prin procese specifice, ionii de argint au fost transformați în nanoparticule de argint, care manifestă culoarea specifică, galbenă, la o concentrație de cateva zeci de ppm.

 

Argintul ionic este mai activ decât cel coloidal pentru uz extern, în anumite situații (în special ca antibacterian, dar nu și ca antiviral), dar are dezavantajul că reacționează imediat cu clorurile din organism, fiind transformat în clorură de argint în stomac și apoi în nanoparticule mari de clorură de argint în intestin.

3. Argintul așa-zis coloidal ionic

Aici se încadrează orice sortiment de argint coloidal, produs prin electroeroziune. În funcție de raportul dintre particule și ioni, el poate fi incolor, gălbui, cu nuanțe gri, etc. Desigur, de obicei putem observa aceasta mai ales în recipiente de volum mare, dar, uneori, se poate observa și în flacoane mai mici. Totuși, flacoanele uzuale fiind colorate, brune sau albastre (necesare datorită fotosensibilității argintului), produsele de acest gen par a fi mai tot timpul incolore.

In această imagine puteți vedea o comparatie orientativă a unor sortimente de argint coloidal ionic, de diverse concentrații și cu diverse rapoarte între ioni și particule: 

Sortimentul din partea dreaptă este aproape pur coloidal, în timp ce al doilea din stânga este aproape pur ionic. Totuși, determinări specifice se pot realiza doar cu ajutorul unor aparate mai complexe, uzual o combinație de spectrofotometru cu absorbție atomică, pentru determinarea concentrației totale de argint și a unui electrod ion selectiv pentru determinarea concentrației de ioni.

DE REȚINUT! TOATE produsele electrocoloidale de pe piață, sunt, indiferent de nume, atât coloidale, cât și ionice, cele cu o ușoară tentă aurie având un raport în general echilibrat. Ele îmbină proprietățile ionilor și particulelor cu avantajele și dezavantajele fiecărora dintre ele.

Dacă vrei să afli mai multe despre beneficiile pentru sănătate și utilizările argintului coloidal, citește articolul Argintul coloidal – utilizări, beneficii, administrare

4. Argintul coloidal fotonic

Argintul coloidal fotonic nu există. Dar, precum unii vând gheață eschimoșilor, orice se poate vinde oricui, nu-i așa? Și dacă unii au vrut să inventeze sintagma de argint coloidal ionic, de ce să nu o inventăm și noi pe cea de argint coloidal fotonic? La o adică, lumina trece prin el, ba mai mult, argintul este foarte sensibil la lumină și interacționează cu ea în modalități complexe. Așa că, dacă chiar am vrea, am putea să zicem că e fotonic. E din lumină. Și până la urmă este adevărat, căci în Univers nu există decât energie, adică diverse forme de lumină (printr-o … nevinovată extensie a conceptelor)!

Sursa: www.viataverdeviu.ro