sulf_bios_mineral_plant

Ce legătură are sulful cu acneea?

Când auzim cuvântul  „sulf” ne amintim de orele de chimie de la școală, dar se dovedește că acest element abundent este un element de bază în medicina naturistă. Datorită proprietăților sale antimicrobiene, sulful a fost folosit de secole pentru a ajuta la tratarea acneei și a altor afecțiuni ale pielii.

De asemenea, este ușor accesibil. Sulful este disponibil pe scară largă în produsele pentru acnee fără prescripție medicală, precum și în unele versiuni pe bază de rețetă.

Cum functioneazã?

Ca tratament uzual pentru acnee, sulful funcționează similar cu peroxidul de benzoil și acidul salicilic. Dar, spre deosebire de aceste ingrediente care luptă împotriva acneei, sulful tinde să fie mai blând cu pielea ta.

Sulful ajută la uscarea suprafeței pielii și asigură absorbția excesului de ulei (sebum) care poate contribui la apariția acneei. De asemenea, usucă celulele moarte ale pielii și ajută la desfundarea porilor.

Pentru ce tipuri de acnee funcționează?

Sulful funcționează cel mai bine pentru erupțiile care se formează cu o combinație de celule moarte ale pielii și exces de sebum. Acestea includ forme mai ușoare de acnee, cum ar fi punctele albe și punctele negre.

Cu toate acestea, este important să rețineți că rezultatele pot varia de la un utilizator la altul. S-ar putea să funcționeze și pe unele erupții, dar nu și pe altele. Primul pas este să determinați ce tip de acnee aveți. Apoi poți discuta cu dermatologul tău dacă sulful este potrivit pentru tine.

Ușoare: puncte albe și puncte negre

Clasificate ca neinflamatorii, punctele albe și punctele negre sunt cele mai ușoare forme de acnee. Se întâmplă atunci când uleiul și celulele moarte ale pielii se combină și se blochează în foliculii tăi de păr.

Dacă porul înfundat este deschis în partea de sus, este un punct negru. Dacă porul înfundat are un vârf închis, este un punct alb.

Sulful este un tratament pentru acnee care poate ajuta la eliminarea punctelor albe și punctelor negre, deoarece vizează cele două elemente principale: celulele moarte ale pielii și sebumul

Moderat: papule și pustule

Papulele și pustulele sunt o formă de acnee inflamatorie moderată. Ambele sunt formate dintr-o defalcare a pereților porilor, ceea ce îi face susceptibili de a se înfunda. Porii se întăresc apoi și pot deveni dureroși.

Principala diferență dintre cele două este că pustulele sunt mai mari și au mai mult puroi. Pustulele au, de obicei, un cap galben sau alb.

Grave: noduli și chisturi

Acneea severă constă din noduli inflamatori și chisturi. Acestea se dezvoltă atunci când porii tăi devin extrem de inflamați și iritați. De asemenea, sunt mai adânci sub piele, ceea ce le poate face dificil de tratat. Acneea severă poate fi dureroasă la atingere și se poate înroși și se poate cicatrici în timp.

Având în vedere natura severă a nodulilor și a chisturilor, această formă de acnee nu este tratabilă acasă. Dacă ați încercat peroxidul de benzoil și nu ați văzut rezultate, probabil că nici sulful nu va funcționa. Va trebui să solicitați tratament de la un dermatolog.

Cicatrici

Dacă aveți un istoric de erupții de acnee, sunt șanse să aveți și câteva cicatrici de acnee. Acestea pot varia în funcție de culoare și dimensiune, dar cicatricile de acnee au un lucru în comun: sunt greu de scăpat de ele.

Deoarece sulful se usucă și elimină celulele moarte ale pielii, ar putea – teoretic – să reducă și aspectul cicatricilor. Cu toate acestea, sulful nu ar trebui să fie prima ta linie de tratament.

Este sigur pentru toate tipurile de piele?

Ca și alte ingrediente pentru acnee, sulful are posibilitatea de a provoca iritații. Cu toate acestea, este considerată o selecție mai sigură pentru pielea sensibilă. Și atunci când este utilizat ca tratament local, sulful poate ajuta, de asemenea, la eliminarea acneei la tipurile de piele uscată până la mixtă.

Posibile efecte secundare și riscuri

Sulful poate fi suficient de blând pentru pielea sensibilă, dar există totuși un risc pentru efecte secundare. Este posibilă uscăciunea excesivă și iritația.

La prima utilizare a sulfului pentru acnee, aplicați o dată pe zi. Puteți crește treptat aplicarea de două sau trei ori pe zi, odată ce pielea se obișnuiește cu produsul.